// Twinkle twinkle //

Heading for the top

Kategori: Allmänt

Jag började allvarligt tröttna på det eviga tjatet från alkisen som satt i hållplatsen. 'Mitt namn är Anders, vad heter du då' och så sträckte han fram handen för sjätte gången. 'Mitt namn är Oscar, trevlig att råkas' denna gången menade jag fan inte det. 'Ska du med bussen?' svamlade Anders. Där dog mitt tålamod, 'Vad fan tror du? Jag står här för att det är så jävla kul att vänta på en buss jag inte ska ta, för mitt liv suger och jag vill bara hem och sova!' tänkte jag men log och sa 'ja' väldigt artigt. Anders, medelåldersman, okej kanske en femtio år eller så, bara svamlade och snackade strunt. Jag plockade om mobilen och låtsades att jag fick ett inkommande samtal och satte mobilen mot örat och gick runt bakom hållplatsen. Låtsades parata med någon som skulle föreställa en vän, och gubben kommer upp till mig och frågar om cigg. Tog upp två och körde dem i famnen på honom och vinkade artigt med ett leende bort honom.

Mina ben orkade knappt hålla mig, fan vad trött jag var. Så när bussen anlände klev jag på. Totalt fem personer på bussen inklusive mig, verkade som att vissa drog hem tidigt. Verkade som ett lugnt par i fram tillsammans med ett tredje hjul som satt och tryckte i sig en McWrap... 'Feta kossa,' tänkte jag och stoppande in plupparna i öronen.

Två hållplatser innan Fjällbacken stannar bussen tvärt in några meter ifrån bommen som förhindrar civil trafik från att köra på bussvägen. Bommen fälls upp och bussen får mjuk rull och fortsätter in på vägen.
Vid Fjällbacken klev paret av och lämnade Kossan kvar på bussen, hon skulle tydligen vidare. Två rader bakom mig satt en flicka, eller hon kunde ha varit en närmare 20, plus minus ett par år. Helt harmlösa. Så det verkar som att jag inte behöver oroa mig biten från hållplatsen hem.
När bussen kört över bron och stannat vid Källö hoppar jag ensam av med musik på normal volym och går med långe steg hemåt. För pissnödig för att orka tända en cigg går jag med bestämde steg mot hyreshusen där jag bor.

Kollar över axeln, paranoid som jag är på kvällarna, för att slippa ha någon bakom mig. Börjar fippla med nycklarna och får fram dem i högra näven med hemnyckeln knuten mellan pekfinger och långfinger som ett sjaskigt knogjärn och går med handen i höjd med midjan. Musik överröstade stegen bakom mig, men jag kunde känna närheten av någon. Jag vände mig om fort och kände hur någon slog till över mitt vänstra kindben och huvudet ryckte till åt höger, men inte mycket för att jag spände nacken som reflex. Blundade hårt med vänster öga och slängde upp höger arm för att skydda mot det andra slaget riktat mot min mage. Tryckte ifrån och det lämnade mig med en meters mellanrum mellan mig och gärningsmannen. Jag kunde inte se något ansikte, det var just den del som inte var belyst så väl för att kunna avgöra hur vida personen såg ut, men den mörka huvtröjan och den ljusa snusnäsduken hade en orange ton i kvicksilver lamporna ljus. Gärningsmannen går för att slag mot mitt ansikte igen och jag väjer undan åt höger igen, får in en uppercut mot revbenen på hans vänstra sida och känner hur jag har svårt att dra bort handen. Nyckeln lyckades slita hål i tjocktröjan och penetrerade huden, jag kunde känna varmt blod pulsera mellan min hand och tröjan. Paniken slog till och jag ryckte ut nyckeln och backade. Gärningsmannen staplade bakåt ett par steg och började kolla panikslaget omkring sig. Mina fötter var fast frysta i marken, det var självförsvar!

Gärningsmannen började springa, paniken i hans ögon avgjorde att det inte var någon idé att jaga efter honom. Han fick sig en chock nog för att fatta att det inte var någon idé att fortsätta. Paniken inom mig satte sig direkt i hjärtat och en skarp pil sköt rakt igenom mitt drivande organ. Tunnelseende gick över till en blackout och jag ryckte till...

Bussen hade tvärstannat för att bommen inte hade gått upp ordentligt två hållplatser innan Fjällbacken. Bommen gick upp och bussen rulla mjukt på in på vägen och stannade vid Fjällbacken för att släppa av paret och lämna Kossan kvar på bussen. Jag kollade i fönstret till min vänster och såg flickan sitta två rader bakom mig.

När bussen rullade förbi dagiset innan bron vid Källö sket jag i att plinga, jag hoppade av vid hållplatsen där efter och gick en annan väg hem. Här sitter jag, fattar knappt vad som hänt, men jag hoppas fan ingen annan råkade ut för den eventuella ''påhopparen''.


Godnatt!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: