// Twinkle twinkle //

oroliga drömmar

Kategori: Allmänt

Åt helvete med denna morgon. 
Tack, adjö!
 
 
Drömde en så sjukt realistisk sak i natt, och jag minns bara en bit av det.

Jag tog tag i hennes händer och drog upp henne från där hon satt. Drog henne närmare, hennes händer i mina.
Jag lutade mig fram och väjde för hennes ansikte och kysste hennes kind. När jag lutade mig tillbaka kunde jag se hur hon log med ögonen.


Så cheesy!
 
 
Well, drömmar alltså!

Drömmen om disiga höstmornar!

Kategori: Allmänt

Detta måste nog vara en av det skönaste dagarna på hela sommaren.
Kall, regning, mulen... vad mer kan man kräva!


Åh jag längtar så efter hösten och vintern. Jag får klä mig i varma kläder, kläder jag tycker att jag ser bra ut i.
Jag får en ursäkt till att mysa ned mig i sängen och kolla på film. Löv i alla nyanser mellan gul och röd.
Hela världen får en ton av orange, flamigt och varm, men ändå så kall och skön.

Jag ser fram emot när kan ser stora snöflingor falla mot marken och lägga sig som en tjockt täcke över en frusen mark. Istappar som ser dödligt vassa ut och alla människor ser ut att lida för att det är kallt.
Det finns inget vackrare än en höst och en vinter dag!
 
 
Fick hem min visselpipa från Falling Whistles idag, ska nog byta ut metall kedjan mot et mörkt lädersnöre. Ge det hela lite kontrast (jag och mina konstraster).
Ni borde verkligen kolla upp http://www.fallingwhistles.com/ och checka in deras internet butik och fliken som säger 'Story'. Ett litet utdrag;
 
 
'In 2008 we met 5 boys in eastern Congo. Former child-soldiers held in a military camp. One boy told us the story of children sent to the frontlines of war, armed with only a whistle.

His story birthed our symbol. It was shared across the world with readers who wrote back asking - what do we do? 

We have not been silent since.'

~ Be a whistleblower for peace.~
 
 
 

 

Detta är en fin välgörenhet och jag tycker alla borde ta sig en funderare över detta.

''You all asume I'm safe here in my room.''

Kategori: Allmänt

Något jag glömde nämna innan självmordsförsöket, i förra inlägget om detta ämne, var att den 15 November 2008 blev jag ''misshandlad''. Att förklara hela sammanhanget skulle ta tid, men i själva verket fick jag en spark i ryggslutet som än i dag kan krångla och göra ont. 
Detta ledde till extrem paranoia och fysisk smärta dagligen under ca 1,5 år i efterhand.
 
 
Vi hade sådan extrem tur att mamma hade ett par vänner som verkligen förstod situationen och ville hjälpa till.
Jag vara bara lycklig över att se mamma le, och jag tror det var bra för henne också.
För just denna jul, någonstans i mitten av December 2008, kom dem förbi med matkassar med potatis, julskinka, lite smått och gott, men inget riktigt lyxigt. Det var en fin gest och det var väldigt gott, bortsett från att jag satt i tandställning den 22 December, dagen efter min födelsedag, så kunde knappt tugga ordentligt.
Något jag vänjde mig vid var att inte få julklappar eller presenter av mamma, kanske fick lite pengar eller cigg, jag var inte krävade. Men hon fick låna 1500kr av mig som hon betalade tillbaka i en vattenpipa för ca 300 kr, lite mer än ett halvår i efterhand. Jag klagade inte, det var min idé för att hon inte skulle känna sig tvungen att betala tillbaka allt.
 
Första maj 2009 flyttade vi till Avesta, första vändan med möbler iaf. Kvar blev min säng och lite möbler i köket. Så jag sov kvar där under skolveckor, för jag hade ju trotts allt nycklarna. Men jag kunde känna paniken på kvällarna. Extrem panikångest, det kunde ju ha varit roligt om man fattat att man inte har nått att oroa sig för.
Efter skolan slutat flyttade jag direkt till Avesta utan att kolla tillbaka. Men det var inte bra till en början. Hade inte ens en egen säng där på flera månader. Fick sova på soffan, vilket inte var så farligt. Men det fanns en hel del faktorer som med att flytta till Avesta som förpestade livet.

Kommande två år från denna punkt tänker jag inte skriva om. Det är saker jag vill förtränga, folk jag vill förtränga.
Två år av lögner, behandlad som smuts och massa jävla drama.

Kan bara nämna att flytten tillbaka till Gävle 2011 gjorde mig gott.
Men en viss flicka var stor faktor till min dissociation och mer eller mindre alla ärren på min kropp.
Jag upptäckte alkoholen, festivaler och dumheter.
Mina tillitsbesvär har aldrig varit så grova.
Men jag överlever på vänskap, messias-komplex och alkohol.


''We're simply meant to be''

Kategori: Allmänt

På tok för seg, dock inte på ett negativt sätt.


Spenderade min söndag i någon typ av zombie-mode tills eftermiddagen då jag åkte till Josefine och kollade på Coraline, som för övrigt är en sjukt jävla skum film... Men vi hade det as trevligt med choklad och coca cola. Lite youtube klipp med asiater som raggade på brudar och andra skumma saker. Kom fram till att en av våra första möten påmindes av en av asiaternas raggnings repliker. Han var klädd som Batman och springer fram till en tjej och säger ''You're cute!'' och sedan springer iväg och försvinner runt ett hörn.
I kind of pulled that on the bar... and yeah... she reminded me... you monster!

Men men, det är ganska soft att vi har väldigt identisk humor, och att inte tala om impulsivitet...
Efter vi kollat på Coraline slår hon på TV:n och reklamen för Monsters Uneversity går igång. Vi kollar på varandra och båda slänger ur dig; Den måste jag se!
Så jag föreslog att boka biljetter till premiären på onsdag, which we did! Liksom, noll planering, just DO DO DO!!
 
Idag så har värmen, den kvava luften, tagit all min energi.
Vaknade själmant runt halv sex på morgonen och snacka snigel-race med Josefine som var på väg till jobbet sitt, sedan somnade jag om. Sov lite mer och tvingade mig upp och tog lite kaffe, sedan tillbaka till sängen.
Sen ha jag byggt klart huset på minecraft, som dessvärre ser ut som en skjul. Men det som är under huset är så vackert att jag är ganska så jävla nöjd med det. Spelade lite PS2 och kollade nyss på The Nightmare Before Christmas.

 
 
[JACK]
My dearest friend, if you don't mind
I'd like to join you by your side
Where we can gaze into the stars

[JACK & SALLY]
And sit together, now and forever
For it is plain as anyone can see
We're simply meant to be


 
 

dicks, every-fucking-where

Kategori: Allmänt

Lägger mig för att sova efter att skype samtal med Josse som vara i ca 90 minuter eller mer.
Hon var så illa tvungen, hon var en av dem som lurade i mig ett måla med akryl, så självklart lär jag har någon som är lite av stöd och hållr mig vaken.
Klockan två lägger jag mig i sängen, släckt överallt, låst och Royal Republic på shuffle, ställer klockan på 10 så jag kommer upp och är produktiv idag. Haha, fuck that. Ligger och blundar och svävar runt i lösa tankar i 4 timmar sedan slumrade jag till i 45 minuter. Vaknar till av att jag har en låt text som repeterar ''Dick, dick, dick, dick, dick...'' och det var inte 'If we were gay' med Ninja Sex Party...
Första tanken som slog mig var: Om man censurerar denna låt, då skulle den låta förjävlig... jag måste censurera denna låt!
Nu hittar jag den icket.


Ska tvinga i mig en fin frukost bestående av mackor med skagenröra och oboy, kanske lite kaffe.
Sen blir det att fortsätta måla innan jag ska ned på stan.



 

JAG FIXAR DET HÄR! 2.0 (Oscar levererar)

Kategori: Allmänt

JAG FIXAR DET HÄR!

Kategori: Allmänt

Föruom att dagen har bestått av en fet kebab pizza, halv liter coca cola (so far), åska och blixtar och massa regn så har jag även blivit upplyst om en incident under gårdagens lilla grillning. I'll provide pictures.
(Tvungen att påpeka att bilderna i förra inlägget är tagna av två vänner. Zoe och Josefine, deras bloggar länkas i slutat av detta inlägg)
 
 
(Bilden hon snackar om är den i slutet av inlägget)
 
 
Man kan ju säga att jag fixade det rätt bra! Nu har ju hon lovat ett klipp, och jag kommer att se till att leverar här på bloggen, you'll just have to wait!
Men å andra sidan så var jag mysigt kalas efter en intensiv match i Öl spel och massa kladdkaka!

Skal nu återgå till att läsa ett par kapitel i Horn och kanske sedan spela lite Minecraft och bygga klart min herrgård innan dem klagar på att jag bygger segt... men va fan, det är en server utan creative och man helas inte vid full food-bar. 
 
 
 
(Till mitt försvar så vilade jag bara!)

Josefines blogg:
http://gigglypluff.blogspot.se/

Zoes blogg:
http://drowneddoll.blogg.se/



 
 
 

'LÄGG AV!'

Kategori: Allmänt

''Jag vill bara säga åt Down människor att lägga av!''

Jag förstår dig!


Så jag fixade mig fem elk till grillkvällen och cyklade från Bomhus till Sätra, så jag har varit rätt duktig. *Klappar mig själv på axeln*
Att grilla lax på engångsgrill är inte det smartaste jag försökt med, inte heller ölspelet när man har tonvis med elk som går ned fort som fan!
Men det var en helt underbar kväll med fyra av världens goaste personer!


 

Fan vad jag läser mycket!

Kategori: Allmänt

Jag har köpt min tredje bok för sommaren och hunnit läsa sju kapitel.
Sjukt jävla bra bok!
 
Horn - Joe Hill  (SV) (Dem hade inte engelska versionen inne på någon bokhandel alls i Gävle, eller på nätet)

Ignatius "Ig" Perrish vaknar upp en morgon med en fruktansvärd baksmälla. Vad han gjort kvällen innan minns han inte riktigt. Vill han heller inte minnas. Det senaste året har han levt i en skärseld av saknad och sorg efter att hans älskade Merrin hittats våldtagen och mördad. Ig är den som figurerat som huvudmisstänkt i mordutredningen, men har släppts i brist på bevis. Omgivningen i det lilla samhället Gideon i New Hampshire har emellertid redan dömt honom. 

När han ser sig själv i spegeln den där morgonen tror han att hans omtöcknade sinne spelar honom ett spratt, att han ser i syne: i pannan har två horn börjat växa fram. Förskräckt tar han sig ut i vardagsrummet där han möter sin flickvän. 
Hon tar ingen notis om hornen, men börjar uppföra sig underligt, säga saker hon normalt inte gör - alldeles för uppriktigt. Och på samma sätt uppträder nu alla som Ig stöter på. De säger sitt hjärtas mening - och den avslöjar ofta de mest överraskande fula och smärtsamma saker. 
Berättelsen leder mot den slutliga uppgörelsen mellan Ig och det monster som är flickvännens mördare. En kamp där utgången är mycket oviss. 

Horn är en psykologisk thriller med övernaturliga inslag om att vara ung och förälskad, för att inte säga förhäxad, men också om det oberäkneliga våld eller den brutala uppriktighet som kan rymmas i en människa.
 

Jag hat hunnit läsa ca 50 sidor och varje kapitel är ganska kort. Men den har ett fin naturalistiskt inslag med detaljrik beskrivning. Älskar storyn så här långt, det har en hänt en del och man har fått en hel del upplysning om vem Ig är och vem Merrin var. Till och med lite om folk omkring.
 
Ser väldigt mycket fram emot att filmen kommer ut också. Ja, jag sa det. En film.
Självaste Daniel Radcliffe ska spela huvudkaraktären Ignatius i filmatiseringen av Joe Hills bok ''Horns''.
Så man kan förvänta sig filmen komma ut någon gång senare i år.


 

Fanfiction and such.

Kategori: Allmänt

Skriver en liten Harry Potter Next-Gen fanfiction, ingen klyshig typ av fanfiction som involverar ''interuptions'' i canon.
Jag använder mig av karaktärer från canon som enligt säkra källor om deras yrken, familjer osv.
Inga ''-ships'' mellan en egen karaktär och en från canon, även fast det är okänt vad just den canon karaktären befinner sig i framtiden osv.

Men lärare, nya elever, allmänt folk som nämnts i Harry Potter kommer finnas med.
Lite svårt att undvika Neville Longbottom som är lärare i Örtlära, omkring 2010 och frammåt, eller hans fru Hanna Abbot som är värdinna på Läckande Kitteln.
Som JKR har sagt så runt epilogen i HP:DH så har McGonagall sagt upp sig som rektor, men detta är 2017. Så då min FF utspelar sig så är hon ännu rektor, Horace Slughorn är trolldryckslärare, lärare i DADA är påhittad, detsamma gäller de flesta kurser.

När det kommer till utseende på platser och navigation genom slottet så kommer jag att lägga upp ett par bildlänkar här under också så man kan kolla lite. Längre fram i tiden kommer jag lägga till bilder på karaktärer osv.
Tar gärna emot bilder som du/ni själv gjort utifrån hur du/ni uppfattar karaktärerna.

Fan Fiction - Dare the tide to turn by me.
Slytherins uppehållsrum by Whisperwings @ deviantArt
Hogwarts- Grounds by Kinky-chichi @ deviantArt
 
Dela gärna med er om ni känner någon som gillar, älskar eller nöter Harry Potter i nivå med mig eller bara en lagom mängd. Vem vet, kan ju uppskattas :D